Rovarirtás – riasztás természetes módszerekkel

Főoldal/Egyéb/Rovarirtás – riasztás természetes módszerekkel

Rovarirtás – riasztás természetes módszerekkel

Itt a tavasz és ezzel együtt egyre több rovar és bogár is. Addig nincs gond amíg kint repkednek, teszik a dolgukat, de ha betévednek a lakásba, menetelnek. repkednek, ellepik a függönyt akkor igenis tenni szeretnénk ellenük valamit.

De mit és hogyan használjunk, ha nem szeretnénk kemikáliákat, ismeretlen összetételű vegyszereket a lakásunkban?

Természetes rovar irtás – rovar riasztás!

 HANGYA –

Ahogy mi nem szeretjük a hangyákat, úgy a hangyák nem szeretik az erős illatokat.

Szórjunk sütőport, vagy fahéjat a vonulási útvonalukra. Az illóolajok is jó megoldást jelenthetnek. A teafaolaj, vagy a levendulaolaj erős illata is elriasztja ezeket a sorban menetelő kis kártevőket. Tegyünk az olajokból néhány cseppet a felmosóvízbe, vagy olajjal illatosított vattapamacsokat helyezzünk el a vonulási útvonalak közelében.

POLOSKA –

Egyre gyakoribb látogató, akár a belvárosi lakásokban is. Borzasztó látvány, amikor a reggeli napsütés megvilágítja a függönyt és az dugig van ezekkel a ronda kis bogarakkal, akik ráadásul – ha netán le-le csapnánk egyet – büdösek is.

Szintén az illóolajok lehetnek nagy segítségünkre. Teafa, vagy levendulaolajat keverjünk össze vízzel, és ezzel az eleggyel permetezzük be az ablakpárkányt.
Ültessünk balkonládába mentát, amellett, hogy lesz egy igazán hűsítő gyógynövényünk, hatásosan vehetjük fel a harcot a poloskák ellen is.

SZÚNYOG –

Bár még odébb van az a nyári meleg, amikor megjelennek az első szúnyogok, de érdemes már most felkészülni, hogy legyen olyan természetes szer, anyag amihez tudunk fordulni.

Úgy látszik az illóolajakat egyik rovar / bogár sem szíveli, így a szúnyogok ellen is hatásos lehet a levendula, citromfű, vagy a szegfűszeg olaj.

Érdemes ezeket a gyógy- és fűszernövényeket a kertbe, vagy a balkonládába is ültetni, így a nyári estéken ha kiülnénk a kertbe, akkor sem kell aggódnunk a szemtelen kis vérszívók miatt.

LÉGY –  

Egy karácsonyi asztaldísz nagy segítségünkre lehet a legyek távoltartásában. Egy narancsot tűzdeljünk meg szegfűszeggel, ez jó eséllyel távolt tartja a zümmögő vendégeket a lakásból.

És egy újabb fűszer- és gyógynövény a bazsalikom, valamint a koktélparadicsom, ami valamiért nem barátja a légynek. És ha ezt a kettőt nevelgetjük a kertünkben, akkor még egy ízletes vacsorához a saját termesztésű hozzávalóink is meglesznek.

2019-04-24|