Zöld tea – Miért érdemes rendszeresen fogyasztani?

Főoldal/Érdekességek/Zöld tea – Miért érdemes rendszeresen fogyasztani?

Zöld tea – Miért érdemes rendszeresen fogyasztani?

Az ősz és a tél igazán a teázás időszaka, de lépjünk ki a megszokott filteres fekete vagy gyümölcsteák világából és próbáljuk ki a zöld teákat. Ezekből is érdemes szálasat venni, hiszen akkor kedvünk szerint ízesíthetjük gyümölcsökkel, illetve némi kísérletezgetés után ki tudjuk alakítani magunknak a kívánt erősségű italt.

Azon túl, hogy melegít és az ilyen időben igen kellemes érzés, mit tud még a zöld tea?

 1. A zöld tea segít felvenni a harcot az öregedés ellen polifenol tartalmának köszönhetően
 2. Akárcsak a C- és az E-vitamin, a zöld tea elősegíti a sejtek védelmét, így kitűnő kiegészítője lehet a daganatprevenciós kezeléseknek.
 3. A zöld teában lévő hatóanyagok segítenek csökkenteni a vér zsírtartalmát, rendszeres fogyasztása segít eltávolítani a szervezetből a felesleges vizet és csökkenteni a koleszterinszintet, miközben a szervezet méregtelenítéséhez is hozzájárul, így kiváló kiegészítője a fogyókúráknak.
 4. Azáltal, hogy csökkenti a koleszterinszintet segít megelőzni a szív megbetegedéseit.
 5. Gátolja a baktériumok szaporodását, így rendszeres fogyasztása segít elkerülni a rossz leheletet.
 6. Hatóanyagai kulcsszerepet játszanak abban, hogy blokkolják azokat a receptorokat, melyek az allergiára adott válaszok kialakulásáért felelnek, ezért fogyasztása segít az allergiás panaszokon.
 7. A zöld tea gátolja a hajnövekedést gátló DHT hormon szaporodását, így hozzájárul a haj növekedéséhez, dúsabbá válásához.
 8. A vércukorszint és az anyagcsere folyamatok egyensúlyához is hozzájárul a zöld tea fogyasztása.
 9. Ha megfáztunk nemcsak a melegsége eshet jól, de a benne lévő C-vitamin segít az influenzából való kilábalásban, sőt a megelőzésben is jól jöhet.
 10. A rendszeresen fogyasztott zöld tea segít megvédeni szervezetünket a káros baktériumok okozta ételmérgezéstől.
 11. A zöld teában található teofilin nevű hatóanyag ellazítja a hörgőkben található izmokat, így csökkenti az asztmatikus panaszok súlyosságát.
 12. Baktérium- és vírusölő tulajdonságának köszönhetően megakadályozza a fogszuvasodást és számos más fogászati megbetegedést is.
 13. A zöld tea segít fenntartani a csontok egészségét. Rendszeres fogyasztása segít megőrizni a csontsűrűséget.
 14. És még nyáron is jól jöhet, hiszen fényvédő hatással is rendelkezik az UV sugarak ellen. Így segít megelőzni a szabadgyökök bőrsejtekben történő károsító hatását is, ami leégéshez és bőrráncosodáshoz vezethet.

A tea, mint gyógynövény további hatásairól itt olvashat.

Kedvenc ízletes szálas zöld tea és más tea lelőhelyünk.