Panna Cotta és rózsavíz

Főoldal/Érdekességek/Panna Cotta és rózsavíz

Panna Cotta és rózsavíz

Napi ötletekért, szépségekért, inspirációért gyakran szoktuk látogatni a pinterest-et. Ma az egyik első Pin ami a táblánkra került ez volt: Rózsás panna-cotta

rose

 

Annyira nyári a színe, az illata is, hogy rögtön össze is írtuk a hozzávalókat és el is fogjuk készíteni. Merthogy nemcsak a színe, a a csodálatos rózsavíz miatt az illata is rózsás.
Kell-e a annál jobb, mint amikor virágillata van egy finomságnak? Nekünk most nem 🙂

Hozzávalók:

1 csésze tejszín, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál zselatin, 1 evőkanál hideg víz, 1/3 csésze mascarpone, 2 teáskanál rózsavíz, 2 csepp rózsaszín ételfesték (nem kötelező, csak a teljes rózsaillúzió miatt!)

Elkészítés:
Öntsük egy nagyobb lábosba a tejszínt, adjuk hozzá a cukrot és lassú tűzön melegítsük addig, míg fel nem olvad. Egy külön tálban keverjük össze a zselatint és a vizet amíg a zselatin feloldódik. Keverjük hozzá a cukros tejszín állandó kevergetés mellett. Fokozatosan adjuk hozzá a további hozzávalókat is és keverjük simára.
Öntsük a keveréket kis hideg vízzel kiöblített formákba, és 2-4 órára együk hűtőbe.
Amikor kellően kihűlt és már kocsonyásra szilárdult, akkor vegyük ki a hűtőből, egy hegyes késsel vágjuk körbe a formát, majd néhány pillanatra mártsuk forró vízbe. Ezzel a trükkel szépen ki tudjuk fordítani desszertünket egy kis tányérra. De ha jobban szeretjük tálalhatjuk a formában is.
2016-06-29|Címkék: , , |