Ma van a nemzetközi Nutella-nap!

Együnk jó sokat ebből a finomságból, de lehet hogy még jobb, ha saját csokoládés mogyorókrémet készítünk. Íme az egyik legjobb recept amit találtunk:

Házi nutella Lila Füge konyhájából:

És azon túl, hogy nagyon finom és szívet melengető és még finom és még finom is J egészséges, hiszen a mogyorónak sok egészségügyi előnyei vannak, íme a legfontosabbak.

9 ok a mogyoró fogyasztására

  1. A mogyoró napi fogyasztása bizonyítottan csökkenti a magas koleszterinszintet, és csökkenti a vérben az LDL-koleszterin szintjét, így csökkenti a szívroham és a stroke kockázatát.
  2. Magas E-vitamin és B1 (tiamin) tartalma miatt lassítja az Alzheimer-kór enyhe- és középsúlyos eseteinek tüneteit. 1 csésze mogyoró (135 g) a napi E-vitamin szükséglet 100%-át, míg a tiamin 58 %-át tartalmazza.
  3. A törökmogyoró és a diófélék nemcsak finomak, de laktatóak is. A telítetlen zsírsavak, a gazdag fehérje és vitamintartalom miatt ajánlott a napi fogyasztásuk. Fogyasztható nyersen, pörkölve, krémként vagy a hidegen préselt olaját is használhatjuk.
  4. A mogyoróban található E-vitamin segíti a nap káros ultraibolya sugarai elleni védekezést, így megelőzhető a bőrrák kialakulása, és az idő előtti bőröregedés.
  5. A mogyoró magas magnéziumtartalmának köszönhetően, fontos szerepet játszik a csontok egészségének megőrzésében, így különösen fontos a változó korú nők étrendjébe beépíteni minél több diófélét.
  6. A diófélékben található enzimek segítik a fehérjék és a szénhidrátok bontását, valamint magas rosttartalmuk miatt kiválóan segítik az emésztést és a vastagbél egészségét.
  7. B-vitaminban gazdag, így segíti a fogyást és az egészséges testsúly megtartását.
  8. Magas rosttartalma miatt segíti a bélmozgást.
  9. Magnézium, mangán, kálium és kálcium tartalma és egyéb ásványi anyag összetevői miatt hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Ezek az összetevők biztosítják a megfelelő véráramlást a szervezetben.