Itt a méregtelenítés évszaka!

Főoldal/Érdekességek/Itt a méregtelenítés évszaka!

Itt a méregtelenítés évszaka!

A tavasz a szerelem, az újjászületés, az ébredés és a méregtelenítés évszaka. A téli nehéz és kevésbé vitamindús ételekkel, a sokkal több zárt térben töltött idővel, az elektroszmoggal megterhelt szervezetünknek ugyanúgy szüksége van a tisztításra és takarításra, mint ahogyan lakásunkat, életterünket, sőt kertjeinket is rendbe szoktuk tenni.

A szervezetünkben felhalmozódott méreganyagok a májunkban raktározódnak el, majd bejutnak a véráramba,
így testünk egy mozgó méregraktárrá válik. A méreganyagok a zsírsejtekben raktározódnak, és sokáig nem is kerülnek mozgásba, azonban egy nagyobb fizikai aktivitás alkalmával testünk a zsírrétegek elégetésével termel energiát és így az ott lévő méreganyagok újra a véráramba kerülnek.
A méregtelenítés során a legfontosabb a kezdet, mégpedig az, hogy ne kényszerből csináljuk, az elhatározásnak
belülről kell jönnie, és így a lelkünk is felszabadul. Még egy jó tanács: a méregtelenítést fogyó holdnál érdemes elkezdeni, mert ilyenkor javul a szervezet energiafelhasználása, könnyebb a fogyás. Az édességet és zsírt ilyenkor
nem kívánjuk annyira, mint teliholdnál. Méregtelenítő kúrákból nagyon sok féle létezik, elég csak felütnünk egy életmóddal kapcsolatos könyvet, vagy weboldalt és máris számos lehetőséget találunk.

Méregtelenítés – íme néhány ötlet:italok

A léböjtkúra segít salaktalanítani a szervezetet és vitalzálja is azt. Itt a cél a szervezet zsírtartalékainak lebontása, különösképpen a májban lévőké. Így akár plusz kilóktól is sikerülhet megszabadulnunk. Egy léböjtkúra lehet akár 1-3 napos vagy akár egy hetes is. Azonban ilyenkor nem szabad folyadékként csak a vízre g ondolnunk. Ízletes levek készíthetőek idény gyümölcsökből és zöldségekből is ásványvízzel hígítva.

Gyóherbal-1gyteákkal és gyógynövények termésével és magjaival is méregteleníthetjük szervezetünket. A máj legjobb méregtelenítője a máriatövismag. A véráram tisztításához a nagy csalán teája javasolható, míg az epeutak tisztításához a gyermekláncfű és a mezei katáng ajánlható. A bélrendszert a lenmag és a mustármag tisztítja, míg a tüdő és légzőszerv rendszer tisztítására pedig a beszédes nevű tüdőfű és a kakukkfű teája és tinktúrája javasolhat.

Fürdőkúrával is méregteleníthetünk és talán ez a legkellemesebb az összes módszer közül. A méregtelenítő fürdőhöz keserűsókat használhatunk, melyek elősegítik a méreganyagok bőrön keresztül történő kiürülését. A keserűsós fürdő használható egyéb méregtelenítő kúra kiegészítéseként, de akár önmagában is. A himalája sót is használhatjuk fürdőkúránkhoz, ami egy három napos böjtnek felel meg. A méreganyagok felszabadulnak míg az ásványi anyagok pedig felszívódnak a bőrön át. Ez a fürdő csökkenti a savasságot, és kiegyensúlyozza a bőr PH-értékét. A 30 perces himalája sós fürdő egy három napos kemény böjtnek felel meg. Az ozmózis útján a méreganyagok felszabadulnak, az ásványi anyagok pedig a bőrön át felszívódnak.

Amire minden méregtelenítés alkalmával figyelni kell, hogy aki valamilyen betegségben szenved vagy állapotos, az kezelőorvosa engedélye nélkül ne kezdjen neki a méregtelenítésnek!

Mit fogunk érezni, ha sikeres volt a méregtelenítés?

A szervezet megtisztul a méreganyagoktól, sőt akár némi súlyvesztéshez is hozzájárulhat. Megnövekedhet az életerő és az erőnlét. Nyugodtabb alvást és jobb emésztést eredményezhet, ugyanakkor bőrünk egészségesebb, hajunk fényesebb és körmeink erősebbek lesznek.