eperfagyi - eper és joghurt

 

Mivel itt a tavasz ezért ideje lassan kiüríteni a fagyasztókat, hogy helyet csináljunk a friss gyümölcsöknek, zöldségeknek. Íme egy ötlet, finom is, gyönyörű is, és még finom is. Jah hogy ezt már mondtuk? Nem baj, tényleg nagyon finom. És még időtakarékos is.

Ti is jártatok már úgy, hogy este a film mellé megkívántatok egy kis fagyit? Mi elég gyakran így járunk. Ilyenkor még elmenni egy fagyizóba, ott megtalálni az igazit – nos ehhez nem mindig van hangulatunk, így mindig van a hűtőnkben görög joghurt és némi fagyasztott gyümölcs – vagy fagyasztva szárított a kamrában. Pillanatok alatt elkészül a kedvünkre való csemege.

4 hozzávaló és 5 perc

Fagyasztott eperjoghurt

Hozzávalók:

  • 4 csészényi fagyasztott eper
  • 3 evőkanál méz vagy egyéb folyékony édesítő
  • 1/2 csésze natúr joghurt (mi a görög típusút javasoljuk, az sokkal krémesebb)
  • 1 evőkanál friss citromlé

Az összes hozzávalót tegyük egy késesbetétű robotgépbe, vagy egy turmixba és 5 perc alatt krémesítsük.

Azonnal tálalhatjuk, de légmentes dobozba téve akár egy hónapig is eláll a fagyasztóban.

Megjegyzés:

Nem ördögtől való ötlet lecserélni az epret pl. kékáfonyára. Itt egy tipp: könnyebben dolgozhatunk a fagyasztva szárított kékáfonyával, ilyenkor a keveréket 1-2 órára fagyasztóba rakjuk, 20 percenként átkeverjük és máris fogyaszthatjuk a házi – hupikék-hupilila finomságunkat.