Egyesületről

Főoldal/Egyesületről

Az egyesület célja: A népi gyógyászat hagyományainak kutatása során megismert gyógynövényekről ismeretterjesztő tevékenység végzése.

Az egyesület tevékenységei:

  • Népi gyógyászat kutatása, az ismeretanyag publikálása online és offline formában, rendezvényeken vagy nyomtatott formában.
  • Zöldségek, gyümölcsök, gyógy és fűszernövények felhasználhatóságának megismertetése, a mindennapokban való alkalmazása.
  • Ismeretterjesztő rendezvények tartása, szervezése, amelyeken egy időben, széles körben tudjuk ismertetni a kutatásainkat az egészségtudatos életmóddal kapcsolatban.
  • Gyógynövények megismertetése a természetben. Gyógynövénytúrák szervezése, ahol a napjainkban ismert és kevésbé ismert, de hatásaiban pozitív tulajdonságokkal bíró növényekkel közelebbről is megismerkedhetnek az érdeklődők.
  • Egyesületünknek nem célja és nem feladata, hogy az 1-1 megbízható forrásból fellelt információt megítélje, de igyekszünk, hogy a növényeknek minél szélesebb körű felhasználását megmutassuk.

Az egyesület rövid bemutatása:

Egyesületünk 2013 novemberében alakult azzal a céllal, hogy az alapító tagok által folytatott, a népi gyógymódok megismerése, kutatása folyamán összegyűjtött ismereteket, módszereket az ez iránt érdeklődők körében terjessze. Egyesületünk együttműködik több gyakorló természetgyógyásszal és alternatív terápiákban járatos gyógyítóval, akik előadások tartásával, tudásuk, információik átadásával segítik a munkánkat. Tevékenységi körünkbe tartozik rendezvények szervezése és tartása, különös figyelemmel arra, hogy felhívjuk a figyelmet az egészségtudatos közönség számára, az egészséges életmódra, ami egyaránt fontos minden korosztálynak, a legfiatalabbaktól kezdve egészen a nyugdíjasokig. Szeretnénk mindenkivel megismertetni az őseinktől megörökölt, de manapság kevésbé ismert tapasztalatokat, közkincsé tenni, hogy a természet milyen nagy tudást és mekkora tárházat tartogat számunkra. A természet alatt értjük a közvetlen környezetünk erőforrásait, a táplálkozás során bevitt zöldség- gyümölcs- fűszerek sokaságát, illetve a test- lélek- szellem egységének megváltozásakor alkalmazott terápiákat, gyógynövényeket, praktikákat. Ezen hármas egységet (test, lélek, szellem) erősíthetjük még az ásványi kőzetek, különböző mozgásformák alkalmazásával. Egyesületünk mindemellett nagy figyelmet fordít a környezettudatosságra is, amire szintén szeretnénk felhívni a velünk kapcsolatba kerülők figyelmét.

Folyamatosan fejlődő, bővülő honlapunkon is várjuk az érdeklődőket, ahol igyekszünk minél bővebb és változatosabb formában átadni ismereteinket. Írásaink nemcsak az erőforrások, a táplálkozási ismeretek, hanem a prevenciós szemlélet alapján az egészségfejlesztés, szemléletformálás, az egészségtudatos magatartás kialakításának könnyebbé tételét támogatják.

JOGI NYILATKOZAT

A termeszetcseppjei.hu oldalán található információk az ismeretterjesztést és a tájékoztatást szolgálják. Nem helyettesíthetik szakember véleményét, a szakemberrel történő személyes megbeszélést. Az itt található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek. Emiatt különösen fontosnak tartjuk, hogy a gyógynövények használata előtt mindenképpen beszéljen kezelőorvosával, hiszen a pontosan felállított diagnózis ismeretében lehet csak biztonsággal alkalmazni a természet patikájának kincseit.

A Természet Patikája Egyesület oldalán található növényekkel, vitaminokkal valamint ásványi anyagokkal kapcsolatos írások tájékoztató jellegűek, azok általános tulajdonságait mutatja be.

A növények használatával kapcsolatos tapasztalatok, vélemények egyénileg és a körülmények függvényében változóak. A Természet Patikája Egyesület minden olyan kijelentéstől elhatárolódik, amely a növények olyan tulajdonságait közvetíti, amely nem felel meg a törvényi besorolás követelményeinek.

A termeszetcseppjei.hu honlap tulajdonosa a Természet Patikája Egyesület tájékoztatja olvasóit, hogy weboldalának böngészése egyúttal az alábbi feltételek elfogadását jelenti:

  • A honlap tulajdonosának előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos az oldalak tartalmának egészét vagy részeit bármilyen formába felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni, vagy tárolni. A termeszetcseppjei.hu beleegyezik abba, hogy – saját, személyes használatra a szabad felhasználás körében – olvasói ezen oldalak tartalmát, vagy kivonatait számítógépen tárolják vagy kinyomtassák.
  • Híreink, publikált anyagaink minden esetben a feltüntetett szerző tulajdonát képezik (amennyiben nincs külön feltüntetve a szerző, akkor a Természet Patikája Egyesület tulajdonát.)
  • Az oldalon megjelenő tartalmak, hozzászólások azok szerzőinek véleményét tükrözik, melyekért felelősséget nem vállalunk.
  • A Természet Patikája Egyesület fenntartja magának a jogot a hozzászólások illetve felhasználók által beküldött tartalom előzetes értesítés, figyelmeztetés és indoklás nélküli törlésére.
  • A termeszetcseppjei.hu nem vállal felelősséget olyan, harmadik fél által létrehozott, továbbított, tárolt, hozzáférhetővé tett tartalmakért, melyekhez a termeszetcseppjei.hu weboldalai kapcsolódnak, vagy amelyekre hivatkoznak.