Egy gyors és egészséges reggeli, tele tápláló rostokkal és finomságokkal. Ki tudna ennek ellenállni?

Az amerikai gyerekeknek a zabpehely olyan mumus, mint nekünk a kelbimbó vagy a spenót volt. Pedig ez is finom, csak rosszul kezdték a szülők a tálalást.

Íme egy recept ami garantáltan kedvet csinál a zabpehelyhez. Ez csak egy változat, de a variációknak csak a képzelet szabhat határt.

Őszibarackos zabpelyhes reggeli

Őszibarackos tejszínes zabpehely – egy igazán egészséges reggeli

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • ½ csésze apró szemű zabpehely
  • ½ csésze tej
  • ½ cséésze víz
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1/8 teáskanál fahéj (opcionális)
  • 1 csipet só
  • ¼ tk. vanília
  • ½ csésze friss őszibarack
  • 2 evőkanál tejszín

Elkészítés:

Egy edénybe tegyük fel forrni a tejet és a vizet, öntsük bele a zabpelyhet, adjuk hozzá a tejszínt és a fűszereket. Főzzük 5-6 percig, majd fedjük le, és hagyjuk állni amíg el nem éri az általunk kívánt sűrűséget.

A barackokat aprítsuk fel és adjuk az elkészült zabpehelyhez. Máris elkészült egy egészséges reggeli, ami néhány perc alatt elkészül, és ha egyszer ráéreztünk az ízére igazán sokféleképpen variálható.

Reggelire fel! Merthogy ez a nap legfontosabb étkezése!

Az eredeti bejegyzés itt olvasható.