Hozzávalók:

1 csomag (12-15 db) cukrozott babapiskóta | 25 dkg mascarpone sajt | 3 db tojás | 3 dl bogyós gyümölcs lekvár | 0,5 dl rum | csomag vaníliás cukor | kakaópor | kevés cukor | 1 csomag vadcseresznye csemege

Elkészítés:

A tojások sárgáját keverjük ki a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük, majd ezt a keveréket a mascarponéval együtt habosra kavarjuk. A tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a mascarponés masszához adjuk, majd beleforgatjuk a vadcseresznyét is.

A lekvárt, ha savanyú ízlés szerint utána cukrozhatjuk, majd a rummal felhígítjuk. Ezután ebbe a keverékbe mártogatjuk a babapiskótákat és a krémmel rétegezve összeállítjuk a desszertet. A tetejét kakaóporral megszórjuk, aki szereti az akár minden réteg közé szórhat kakaót.

tiramisu