Digitális detox – húsvétkor próbáljuk ki!

Főoldal/Aktualitások/Digitális detox – húsvétkor próbáljuk ki!

Digitális detox – húsvétkor próbáljuk ki!

Egy kicsit hűvös, de tavasz

Tavaly ilyenkor sokkal melegebb volt az idő, ezt onnan tudom, hogy a Facebook feldobott egy 1 éves emléket, ahogy kint a szabadban horgolok. Tehát volt napközben legalább 20 fokos napsütéses néhány óra, amikor ezt bátran megtehettem.

Most valahogy nem ilyen kegyes hozzánk az időjárás, hűvösebb a tavasz, de ez ne szegje kedvünket, jön a hosszú hétvége irány ki a szabadba, a kertbe, sétáljunk a városban, szakadjunk ki a négy fal közül, a mindennapjainkat átszövő elektronikus eszközök fogságából.

Digitális megvonás – élvezzük a tavasz pillanatait!

Már egy nap digitális detox is csodákra képes. Ne legyen kézközelben a telefon. Ha valami szépet, érdekeset látunk ne az legyen az első, hogy előkapjuk telefonunkat és lefotózzuk. Sokkal nagyobb élmény, közösen társaságban megélni az ilyen pillanatokat, mint mindent dokumentálni és megosztani olyanokkal, akikkel lehet hogy már évek óta nem is találkoztunk. Legyen ez az élmény csak a miénk és a közeli barátainké, szeretteinké, akiket megtisztelünk azzal, hogy ezt az idő velük töltjük.

Most kivételesen ne írjunk értékelést a kis cukrászda Facebook vagy Tripadvisor oldalára, egyszerűen csak élvezzük a finom falatokat, és kedves szavainkat, dicséretünket az eladóknak, felszolgálóknak mondjuk el. Nagyon meg fognak lepődni, de mosolyogni fognak és máris szereztünk nekik néhány kedves és kellemes pillanatot.

Sétáljunk egy nagyot a piacon. Ne csak a hétvégi nagy bevásárlás miatt menjünk ki, sőt ne is vigyünk magunkkal néhány száz forintnál több pénzt, ne most intézzük el azz „Éhezők viadala” bevásárlást. Fedezzük fel az egyre több friss idény zöldséget-gyümölcsöt, lakjunk jól az illatokkal, színekkel. Vegyünk néhány szem epret, egy kis áfonyát és körtét és ezt hazafelé sétálva úgy dobozból fogyasszuk el.

De a dobozkákat vigyük mi magunk! Ne kérjünk műanyag zacskót, külön csomagolást. Vigyázzunk arra a szép környezetre, és természetre, amiben ezt a hosszú hétvégét eltöltjük.

2019-04-16|Címkék: , , , , |