Alma-idő, szüretidő!

Főoldal/Érdekességek/Alma-idő, szüretidő!

Alma-idő, szüretidő!

Itt van az ősz, lassan már a tél is…

A természet lassan leveti színes fátylát és felveszi hófehér, puha bundáját. Mielőtt bevackoljuk magunkat a meleg szobába, még érdemes kihasználni az utolsó néhány napos pillanatot és a természetben hasznosan eltölteni az időt. Ahogy az állatoknak, úgy nekünk is szükségünk van az őszi gyűjtögetésre, aminek egyik módja a szüret. Ha nincsen saját kiskertünk vagy gyümölcsös kertünk, akkor is számos lehetőséget találunk a szüretelésre, hiszen országszerte számos „Szedd magad” akciót hirdető kertet, tanyát, gazdaságot találalma pillangóhatunk.

Mi az, amit ősszel szüretelhetünk? Leggyakrabban az almát és a szőlőt szedhetjük ilyenkor, de egy kis utánajárással, akár körte, szilva, sütőtök, káposztaféléket is szedhetünk és ezzel együtt egy kis őszi aktív testmozgásra is szert tehetünk.

Már messziről mosolyog, rám nevet a fáról…

Az alma egész évben egészséges és fogyasztható gyümölcs, ezért ilyenkor érdemes bespájzolni belőle. Mi szerencsések vagyunk, hiszen környékünkön terem a méltán híres szabolcsi jonathán alma, melyet nemcsak frissen fogyaszthatunk, de almaszósznak, lekvárnak, kompótnak, sütemény tölteléknek, salátának is jó szívvel ajánlunk.

Az üzletek polcain nemcsak élelmiszerként találkozhatunk az almával, hanem ha egészségünkre is figyelünk, akkor a gyógynövény és bioboltok polcain is találkozhatunk vele, mint 100%-os almasűrítmény. Ahogy a mondás is tartja, minden nap egy alma az orvost távol tartja. Azonban lehet, hogy még sincs módunk minden nap megenni egy-egy almát, illetve azt az almamennyiséget, ami már hozzájárul az immunrendszerünk megerősítéséhez, a szervezetünk roborálásához.

Nincs étvágya gyermekének? Az alma az egyik olyan gyümölcs, ami kiváló étvágyjavító. De próbáljunk egy olyan gyereknek almát adni, aki egyébként sem eszik. Erre is kiváló megoldás lehet az alma sűrítmény, melyből napi 1 kávéskanálnyi mennyiség elegendő ehhez.

És akkor még nem is beszéltünk az almás pitéről, aminek már az illata is gyógyító, az almaborról, aminek fogyasztása most ismét reneszánszát éli. Szeretjük az alma héjából egy kis fahéjjal főzött teát is. Fűszeres alma kompóttal ízesíthetjük reggel a zabkásánkat, vagy a natúr görög joghurtunkat. Az almaecet nem hiányozhat egyetlen egészségtudatos háztartásból sem, hiszen amellett, hogy kiváló ízt ad a salátáknak, még az ideális testsúly elérésében is segíthet.

Az alma héját a bőrápolásban is felhasználhatjuk, hiszen a szokásos arctisztítás után, ha arcunkat átdörzsöljük az alma héjával, akkor elősegítjük a fennmaradó szennyeződések és elhalt hámsejtek eltávolítását, sőt bőrünk vérkeringését is serkenthetjük vele.

Termékajánlatunk:

100%-os almasűrítmény

2014-10-22|Címkék: , , , , |