A környéken kirándultunk – 3 napos programunk volt

Főoldal/Aktualitások/A környéken kirándultunk – 3 napos programunk volt

A környéken kirándultunk – 3 napos programunk volt

Az ötlet:

Egyesületünk egyik célja az, hogy a nemzedékeken átívelő természetes és népi gyógymódokat, tapasztalatokat a mai fiatal generációkkal is megismertesse, az egészséges életmód fontosságára felhívja figyelmüket. Erre tökéletes alkalom az a kirándulás, melyet idén első alkalommal az Egyesületi tagok gyermekeinek szerveztünk. Ezen a 3 napon  a környező kisebb és nagyobb települések környezeti és kulturális értékeit ismerhették meg a gyereket, egy eddig talán ismeretlen szemszögből.

A kirándulás 1. napja: 

Hajdúszoboszlóról indulva kerékpárral ellátogattak Ebesre, ahol 3 biokert meglátogatásával nemcsak elméleti, de gyakorlati tudásra is szert tehettek. A szelíd növényvédelemmel, a vetésforgó alkalmazásával, a növénytársítások fontosságával is megismerkedtek. Részt vettek a gyógynövények begyűjtésében és feldolgozásában is.

A természetközeli állattartás módszereit pedig 2 falusi porta meglátogatása során ismerhették meg. Vadkacsák, gyöngytyúkok és sok más állat is egymás mellett, békességben élnek az ilyen szemléletű gazdaságokban.
A nap végén a település kulturális- és sport életével, természeti értékeivel ismerkedtek meg.

2. napunk Debrecenben:

A kirándulás második napján Debrecenbe látogattak a gyerekek, ahol a Nagyerdő, a felújított Békás-tó és a számos érdekességet nyújtó Botanikus-kert növényvilágával találkozhattak. A kaktuszház óriási monstrumai után a nagy számú gyógynövényt bemutató gyógynövénykertet is megnézték a gyerekek.

A kirándulás 3. napja:

A harmadik napon ismét kerékpárra pattantak a kirándulók és a Kráter-tóhoz tekertek. A gázkitörés által keletkezett tó és a körülötte nyárfákkal beültetett földsánc igazi gyöngyszem az alföldi határban.  Ezen a napon megtanulhatták a gyerekek a térkép és a tájoló használatát, hiszen mi van olyankor ha se térerő, se wifi és nem működik a navigáció? A kerékpáros jelzéseket és a biztonságos közlekedés szabályait is érdemes volt felfrissíteni.

Természetesen mindhárom nap folyamán számos közösségkovácsoló sportprogramra és játékra is sor került, így a gyerekek már jelezték, hogy jövőre akár több napos is lehetne a kirándulás, és akár messzebbre is mehetnének.

Köszönjük a gyerekeknek az aktív közreműködést, és a szülőknek a bizalmat amit programjaink iránt tanúsítottak.